ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Θα ήθελα το τηλέφωνο των καφεκοπτείων Λουμίδη

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ωστόσο, ότι τα καφεκοπτεία Λουμίδη είναι ξεχωριστή από εμάς εταιρεία, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Πόσες θερμίδες περιέχει ο καφές ; Γιατί δεν βρίσκω τον διατροφικό πίνακα;

Mε βάση τη νέα νομοθεσία περί ετικέτας τροφίμων, όλοι οι απλοί καφέδες (100% καφές) δεν υποχρεούνται να έχουν διατροφικό πίνακα με θρεπτικά στοιχεία και θερμίδες αφού σχεδόν όλα τα στοιχεία είναι περίπου μηδενικά , συγκεκριμένα ο Ελληνικός περιέχει 1 θερμίδα ανά κουταλιά 5 γραμμαρίων (φυσικά χωρίς ζάχαρη, γάλα, κ.α). Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το διατροφικό οδηγό, μπορείτε να σκανάρετε το QR Code που υπάρχει πάνω στη συσκευασία.

H νέα συσκευασία του προιόντος δεν με εξυπηρετεί/δεν κλείνει καλά

Με το αυτοκόλλητο που βρίσκεται στο πίσω μέροσ της συσκευασίας, μπορείτε να κλείνετε ξανά και ξανά τη συκευασία ενώ η παλιά συσκευασία δεν είχε αντίστοιχο sticker και έπρεπε να βάλετε π.χ λαστιχάκι, ή και να μεταφέρετε το προϊόν σε κάποιο άλλο δοχείο.

Η συσκευασια των προϊόντων ΛΟΥΜΙΔΗ είναι ανακυκλωσιμη;

Δυστυχώς, καμία από τις συσκευασίες Λουμίδης Παπαγάλος δεν είναι ανακυκλώσιμη. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ο ελληνικός καφές, πρέπει να συσκευάζεται σε προστατευμένη ατμόσφαιρα προκειμένου να διατηρεί αναλοίωτα το άρωμα και τη γεύση του. Ωστόσο, σαν εταιρεία παραγωγής, όλες μας οι πρακτικές κατά την παραγωγική διαδικασία είναι απόλυτα συμμορφούμενες με τους κανόνες υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς

Ποιες είναι οι οδηγίες παρασκευής Λουμίδη Frio στο σπίτι;

Βάλτε στο μπρίκι 3 μονά φλυτζάνια νερό και 3-4 κουταλάκια του αγαπημένου σας ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος. Βάλτε το μπρίκι στη φωτιά και αφήστε τον καφέ να βράσει μέχρι να φουσκώσει. Πάρτε το shaker και καλύψτε το άνοιγμα του με ένα χάρτινο φίλτρο αφήνοντας τις άκρες του φίλτρου να κρέμονται από το χείλος το. Περάστε τον καφέ στο shaker και περιμένετε μέχρι να φιλτραριστεί τελείως. Αφαιρέστε προσεκτικά το φίλτρο και προσθέστε 3 παγάκια και όση ζάχαρη επιθυμείτε. Χτυπήστε το shaker για περίπου 1'. Σερβίρετε τον καφέ σε ένα γυάλινο πτήρι με 2-3 παγάκια και απολάυστε. Μπορείτε να απολάυσετε το Λουμίδη frio με γάλα απλά προσθέτοντας όσο γάλα θέλετε κατευθείαν στο ποτήρι ή αφρόγαλα χτυπώντας κρύο γάλα με παγάκια σε shaker ή mixer.

Όταν ανοιχθεί η συσκευασία πώς πρέπει να διατηρηθεί;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φρεσκάδα και το άρωμα, ή ενναλακτικά τοποθετείστε τον καφέ μέσα σε ένα αεροστογές δοχείο και αποθηκεύστε τον στο ψυγείο.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Λουμίδη Σκούρο και Λουμίδη Αρχοντικό;

Πρόκειται για δυο διαφορετικά χαρμάνια. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του χαραστηριστικά: ο Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος είναι ένα χαρμάνι περισσότερο καβουρδισμένο συγκριτικά με άλλα χαρμάνια ελληνικού καφέ, και εκεί οφείλεται το σκούρο χρώμα του, η έντονη γεύση και το δυνατό του άρωμα. Η ποικιλία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτού το καφέ, χαρακτηρίζεται από γήινες νότες. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Αρχοντικός, είναι ένα πιο εκλεπτυσμένο χαρμάνι. Πιο ελαφρύς σε ένταση αλλά ακόμα πιο αρωματικός, αφήνει μια επίγευση από εξωτικά φρούτα ή/και κρασί. Αυτό οφείλεται στην ποικιλία καφέ που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Λουμίδη Παραδοσιακό και στο Λουμίδη Σκούρο;

Πρόκειται για το ίδιο χαρμάνι με τον Παραδοσιακό, με τη διαφορά ότι ο Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος καβουρδίζεται περισσότερο. Εκεί έγκειται και η διαφορά στην ένταση της γεύσης.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Λουμίδη Παραδοσιακό και στο Λουμίδη Κουπάτο;

Πρόκειται για δυο διαφορετικά χαρμάνια. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του χαραστηριστικά: ο Λουμίδης Παπαγάλος Παραδοσιακός είναι ένα χαρμάνι ελληνικού που η ποικιλία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του, χαρακτηρίζεται από γήινες νότες. Χάρη στο μοναδικό πάντρεμα των ποικιλιών καφέ Arabica & Robusta και στο αρμονικό καβούρδισμά του, ο Λουμίδης Κουπάτος είναι γλυκόπιοτος, με πλούσιο άρωμα και γεμάτη γεύση, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για κατανάλωση σε κούπα.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Λουμίδη Παραδοσιακό και στο Λουμίδη Αρχοντικό;

Πρόκειται για δυο διαφορετικά χαρμάνια. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του χαραστηριστικά: ο Λουμίδης Παπαγάλος Παραδοσιακός είναι ένα χαρμάνι ελληνικού που η ποικιλία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του, χαρακτηρίζεται από γήινες νότες. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Αρχοντικός, είναι ένα πιο εκλεπτυσμένο χαρμάνι. Πιο ελαφρύς σε ένταση αλλά ακόμα πιο αρωματικός, αφήνει μια επίγευση από εξωτικά φρούτα ή/και κρασί. Αυτό οφείλεται στην ποικιλία καφέ που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του.

Ο Λουμίδης Παπαγάλος χωρίς καφεΐνη περιέχει καθόλου καφεΐνη;

Μετά από ειδική επεξεργασία περιέχει την καθορισμένη από το νόμο ελάχιστη ποσότητα καφεΐνης που μπορεί να περιέχει ένας καφές για να χαρακτηριστεί "χωρίς καφεΐνη". Η διαδικασία "αποκαφεϊνοποίησης" γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο, απλά με ζεστό νερό. Οι κόκκοι βυθίζονται σε νερό, οι πόροι τους ανοίγουν και η καφεΐνη, που είναι μια υδατοδιαλυτή ουσία από τη φύση της, απομακρύνεται σιγά σιγά. Το διάλυμα που προκύπτει περνάει από ειδικά φίλτρα, ώστε να απομακρυνθεί η καφεΐνη και μάλιστα πριν το καβούρδισμα, έτσι ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο το άρωμα και η γεύση του καφέ.

Λουμίδης Παπαγάλος χωρίς καφεΐνη : Ποια είναι τα ποσοστά % καφεΐνης;

0.06 - 0.08%

Λουμίδης Παπαγάλος : Ποια είναι τα ποσοστά % καφεΐνης;

1.21 - 1.43%

Ποια είναι η τιμή του Λουμίδη Παπαγάλου Παραδοσιακού/Αρχοντικού/Κουπάτου;

Η διαμόρφωση της τιμής των προϊόντων μας, γίνεται στο ράφι και εξαρτάται απόλυτα από τον εκάστοτε λιανοπωλητή και το σημείο πώλησης.

Πού παράγεται ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος;

Η πρώτη ύλη εισάγεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος καβουρδίζεται, κόβεται και συσκευάζεται στο εργοστάσιο μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας από το 1974.

Πόσο κοστίζει η αυτόματη μηχανή παρασκευής ελληνικού καφέ ΒΕΚΟ;

Η τιμή της μηχανής ΒΕΚΟ διαμορφώνεται από την εταιρεία που την εισάγει και την εμπορεύεται στην ελληνική αγορά, την "ΠΑΡ. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ" Α.Ε. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί

Θα ήθελα να επικοινωνήσω με το service για τις μηχανές BEKO:

Υπάρχουν τοπικά Service Centers σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον όμιλο ΠΑΡ. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. (τηλ. 2510 392 511 & 2510 392 512), ο οποίος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας της μηχανής. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκευθείτε τη σχετική σελίδα μας στο site  ή τη σελίδα μας στο Facebook.

Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος δεν είναι ελληνικό προϊόν.

Ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος παράγεται από το 1974 στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Από το 1987 το εργοστάσιο αυτό ανήκει στην Nestlé Ελλάς, θυγατρική του ελβετικού ομίλου Nestlé. Η Nestlé έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, λειτουργεί 3 εργοστάσια στη χώρα που φέρνουν πάνω από το 60% του τζίρου της και απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.nestle.gr.

Ο καφές που αγόρασα έχει άσχημη μυρωδιά, δεν έχει άρωμα. Τι συμβαίνει; Έχετε αλλάξει κάτι;

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος γίνεται με φυσικό τρόπο και η διατήρηση της ποιότητας και του αρώματος του είναι πολύ σημαντικά για εμάς όπως και για τους καταναλωτές μας, και σκοπός μας είναι να τα διατηρούμε αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Προκειμένου να γίνει όμως σωστή καταγραφή του περιστατικού και να ερευνήσουμε εις βάθος αυτό που μας περιγράφετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφωνικά από σταθερό στο 800-11-68068 (χωρίς χρέωση)

Είμαι επαγγελματίας και επιθυμώ να τοποθετήσω μηχανή αλέσεως ελληνικού καφέ

Δυστυχώς ως εταιρία δεν διαθέτουμε μύλο άλλεσης ελληνικού ελληνικού καφέ. Θα μπορούσαμε, όμως, να σας φέρουμε σε επαφή με την Ομάδα της NESTLE Professional μας (τηλ. επικοινωνίας 210 6898145), προκειμένου να σας ενημερώσει για άλλες επιλογές που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας.

Είμαι επαγγελματίας και επιθυμώ να σερβίρω στην καφετέρια μου, ελληνικό καφέ Λουμίδη Παπαγάλο:

Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας και θα έρθει σε επαφή μαζί σας αρμόδιος του τμήματος NESTLE Professional

Πού μπορώ να προμηθευτώ τα συλλεκτικά αντικείμενα Λουμίδης Παπαγάλος;

Τα συλλεκτικά αντικείμενα Λουμίδης Παπαγάλος διατίθενται μέσα από συγκεκριμένες προωθητικές συσκευασίες και δεν πωλούνται μεμονωμένα.

Πού μπορώ να βρω τα αυθεντικά φλιτζάνια Λουμίδης Παπαγάλος;

Τα αυθεντικά φλιτζάνια Λουμίδης Παπαγάλος διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες supermarket καθώς και σε επιλεγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα.