ΑΓΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Καθημερινά, για να αντεπεξέλθεις στους δύσκολους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, αναζητάς την ισορροπία, τόσο στη διατροφή σου όσο και ό,τι άλλο κάνεις. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και ο ελληνικός καφές, καθώς περιέχει πολυφαινόλες. Έτσι, ο Λουμίδης Παπαγάλος αποτελεί μία αγνή απόλαυση, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, με πλούσιο άρωμα και μοναδική γεύση.

tips υγείας από τον αγαπημένο σας ελληνικό

διατροφή
καφεΐνη
άσκηση
πνευματική διαύγεια

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ισορροπημένος τρόπος ζωής δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Προσδιορίζεται από την καλή διατροφή, τη δραστήρια καθημερινότητα, τον επαρκή ύπνο και την καλή ψυχολογία. Ο ελληνικός καφές είναι παράδοση, είναι συνήθεια και συμβάλλει σε καθεμιά από τις παραπάνω πτυχές της ποιότητας ζωής ξεχωριστά.

Αλλεπάλληλες έρευνες, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ (γύρω στα 2-3 φλιτζάνια ημερησίως) μπορεί να έχει θετικά οφέλη για την υγεία μας. Με μηδενικό σχεδόν θερμιδικό περιεχόμενο, μιας και ο ελληνικός καφές δεν προσφέρεται παραδοσιακά για άλλα θερμιδογόνα πρόσθετα υλικά (π.χ. γάλα), φροντίζει και για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γάλα δεν ξεπερνά τη 1 kcal και μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να καταναλώνετε 1-2 φλιτζάνια (60 ml) ελληνικού καφέ την ημέρα, για να ελέγχετε καλύτερα το βάρος σας;

Παράλληλα στην καφεΐνη οφείλονται οι άμεσες σωματικές συνέπειες της εγρήγορσης και της τόνωσης. Ένας πολύ ωραίος τρόπος να λέτε «καλημέρα» έπειτα από έναν ξεκούραστο ύπνο.

Η σωστή διατροφή έχει 2 βασικούς κανόνες: Μέτρο και Ποικιλία. Δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα. Όλα μπορούν να ενταχθούν σε μια σωστή διατροφή αρκεί να υπάρχει μέτρο.

Φροντίστε να καταναλώνετε μαζί με το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι σας και 1-2 φρούτα άνω παράλληλα να πίνετε και ένα ποτήρι νερό στην υγειά σας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας πάντα με ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό. Ένα φλυτζάνι ελληνικού καφέ, γάλα χαμηλών λιπαρών, λίγα δημητριακά ολικής άλεσης ή 1-2 φέτες πολύσπορο ψωμί με μαρμελάδα ή μέλι και 1 φρούτο θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας.